top of page
XPRO2535_resized.jpeg

Kolesarski festival

BioTerme

2023

Osnovni podatki

DATUM: sobota, 9.9.2023 ob 10.00

TRASE:

Organizatorji in soorganizatorji

  • Športna zveza Ljutomer skupaj z ŠD MTB Prlekija Ljutomer

  • ŠD Stari hrast Radomerje

  • Bioterme Mala Nedelja

  • Občina Ljutomer

  • Gasilska zveza Ljutomer

Vodja prireditve: Miroslav Rauter; 041520 804;

mirko.rauter@gmail.com

Vodja maratona: Boštjan Bogša 070 606 416

Trase

STARTNO MESTO: Bioeterme Mala Nedelja/ Moravci v Slov. goricah. Start maratona je na parkirišču pred hotelom Bioterme Mala Nedelja.

POTEK CESTNE PROGE: Bioterme Mala Nedelja, Stara cesta, Mekotnjak, Radomerje, Stročja vas, Razkrižje, Cven, Ljutomer, Babinci, Veržej, Logarovci, Bioterme Mala Nedelja;

Udeležencem bo na voljo GPX trase. Na trasi bodo reditelji.

ZA MTB TRASO bo pripravljen GPX; vozi se s pomočjo navigacije in trasa ne bo fizično označena...

DRUŽINSKA PROGA 20 km  bo potekala po asfaltni cesti po Prleški ravnini. Primerna bo za vse starostne kategorije. POTEK: Bioterme, Vogričevci, Branoslavci, Logarovci, Gajševci Radoslavci, Vogričevci in nazaj v Bioterme. Trasa je označena.

Namen

Kolesarski festival BIOTERME je ne tekmovalna rekreativna prireditev. Namen prireditve je promocija rekreativnega kolesarstva z vsemi vrstami koles za vse generacije. Cestna proga je enotna za vse udeležence in primerna za vse tipe koles. Poteka po asfaltnih javnih površinah. Na vseh nevarnejših odsekih ali križiščih s prednostno cesto bodo prisotni reditelji/ gasilci. Proga bo delno označena tudi z začasnimi oznakami na premičnih tablah.
MTB trasa je primerna za gorska in gravel kolesa (tudi električna). Potekala bo po okoliških javnih cestah, predvsem makadamskih in utrjenih gozdnih poteh. Na trasi NE BO rediteljev.

Razpisni pogoji in opozorila

Udeleženci maratona vozijo na lastno odgovornost in odgovarjajo za škodo povzročeno sebi ali drugim. Organizator ne jamči za škodo, ki jo udeleženec povzroči sebi, drugim udeležencem ali tretji osebi. S svojim startom vsi kolesarji potrdijo, da so seznanjeni z določili razpisa, ki so objavljena na prijavnem lističu in prek ozvočenja na startnem prostoru. Za varen potek prireditve bodo skrbeli vozila organizatorja, rediteljska in zdravstvena služba.

Vožnje na Kolesarskem festivalu BIOTERME se lahko udeleži kolesar, ki se prijavi organizatorju, priloži izpolnjeno prijavnico, plača startnino in ima oznako organizatorja.
 

Udeleženci se ob prijavi strinjajo, da so seznanjeni z razpisnimi pogoji organizatorja. Udeležba je na lastno odgovornost. Mladoletne osebe se maratona lahko udeležijo le v spremstvu staršev ali skrbnikov.
Udeleženci so dolžni v popolnosti upoštevati cestno prometne predpise ter se po njih ravnati. Vsak udeleženec mora imeti s seboj osebni dokument. Zaščitna čelada je obvezna. Vsi udeleženci vozijo na lastno odgovornost; organizator ne odgovarja za morebitno povzročeno škodo na opremi in ljudeh.

 

Organizator vsem udeležencem festivala, ki plačajo startnino, zagotavlja: praktično darilo, prosti vstop v bazenski kompleks na dan prireditve; okrepčila na okrepčevalnici, ki bo postavljena ob progi in topli obrok na cilju. Žrebanje praktičnih nagrad na zaključnem druženju, pokal za najštevilčnejšo ekipo.
Udeleženci maratona se strinjajo z objavo fotografij, izjav, videa, ipd. - gradiva, posnetega na maratonu za potrebe promocije kolesarskega festivala Bioterme v medijih.

 

Kolesarski festival BIOTERME želi dvigniti zavest o pomenu spoštovanja okolja med kolesarji. Zato pozivamo vse udeležence , da ovitke energijskih ploščic in pijač odvržejo na okrepčevalnicah ali na mestih katera bodo naknadno objavljena.

Prijave

Predprijave za cestno in MTB progo do vključno 3.september 2023: 15 €

Prijave na dogodku 20 €
Za družinsko traso so prijave na dan prireditve 15 Eurov.

Povezava do predprijave: Predprijava

bottom of page