top of page

Iskanje razgledov

Je rekreativna kolesarska vožnja po panoramskih neasfaltiranih poteh do razglednih točk Prlekije. Udeleženci se po vnaprej določeni, fizično neoznačeni trasi gibajo s pomočjo navigacijskih naprav.

Ni vmesnih postaj, ni spremstva, ni pomoči.

 

Namen vožnje temelji na spoznavanju lepot Prlekije in preizkušanju telesne pripravljenosti posameznika.

Razpis 2020 - 4. in 5. 7.

Letošnja izvedba bo posebna, ampak vseeno zanimiva

Zberemo se pri apartma Silva Cezanjevci.

Štartamo direkt iz šotorišča po gozdni poti v enosledni spust do vznožja Kamenščaka in nadaljujemo pot po Ščavniški dolini proti zahodu: Gajševsko jezero, Radoslavci, začnemo rahel vzpon med sadovnjaki in nato resen vzpon po makadamu v Koračice.

Še pred vrhom se obrnemo na enosledno pot v spust proti Vogričevcem, nadaljujemo do Stare Ceste in spust mimo »Milani« do Žerovinec.

Po dolini Kostanjevice po lepi gozdni poti, nato prečkamo glavno cesto v Kačurah in se pri Miklošičevi rojstni hiši obrnemo proti vinogradom Jeruzalemskih goric, vse do vrha Jeruzalema.

Nadaljujemo proti vzhodu s spustom v Hermance in klanček skozi gozd do "bratronca".

Po lepem makadamu se že približujemo "Šiponovemu bregu" in potem še samo spust proti Kamenščaku in rahla kros vožnja po gozdnih potek Kamenščaka do cilja…

Navodila

Navodila ostajajo enaka

To je rekreativna vožnja po panoramskih neasfaltiranih poteh do razglednih točk Prlekije. Udeleženci se po vnaprej določeni, fizično neoznačeni trasi gibajo s pomočjo navigacijskih naprav.

Proga

Navigacijska naprava je obvezna

Proga je primerna za gorska kolesa. Del proge je prevozen z vsemi vrstami koles. Navigacijska naprava je obvezna. Vozi se na lastno odgovornost.

4. 7. 2020 start ob 14:00 - vozimo progo v nasprotni smeri urinega kazalca kot je opisana v Razpisu.

5. 7. 2020 start ob 8:00 - vozimo progo v smeri urinega kazalca, torej nasproti opisu. 

Povezavo do GPX datoteke za:

Zaključna prireditev

Razglasili bomo:

  • MTB Prlekija kolesarja in kolesarko leta, ki je prevozil-a največ predhodnih razgledov ...

  • MTB Prlekija zmagovalca izžrebanih odsekov (objavljen bo spisek odsekov, izmed katerih bomo izžrebali 3 in prešteli najbolj pridnega in posebej tolažilna nagrada za najhitrejšega.

bottom of page