top of page

Iskanje razgledov

Je rekreativna kolesarska vožnja po panoramskih neasfaltiranih poteh do razglednih točk Prlekije. Udeleženci se po vnaprej določeni, fizično neoznačeni trasi gibajo s pomočjo navigacijskih naprav.

Ni vmesnih postaj, ni spremstva, ni pomoči.

 

Namen vožnje temelji na spoznavanju lepot Prlekije in preizkušanju telesne pripravljenosti posameznika.

Razpis 2021 - 5. 6.

Letošnja izvedba bo prilagojena trenutni situaciji

Začnemo na Glavnem trgu v Ljutomeru in vozimo skozi park I. slov. tabora, športni park in mimo hipodroma. Po 10 km ravnine ob Ščavnici, Gajševskem jezeru prvi vzponi in nato razgibano Vogričevci po gozdni do glavne ceste in preko v Pršetinci, Stara cesta, Mekotnjak in ob Kostanjevici do Stari Hrast v Radomerju.

Približno polovica proge in 330 vm. Nadaljujemo navkreber mimo Miklošic in naprej Jeruzalem. Sledi daljši urejeni spust makadam in asfalt do Hermanci, potem levo proti gozdni poti in naprej do največjega klopotca na svetu.

Samo še lepo po grebenu v uživanju čudovitih razgledov proti Gresovščak in okrepne postaje KAUČIČ……

Za konec samo še dobra 2 km ob Lotmerških ribnikih nazaj v Ljutomer.

Navodila

Navodila ostajajo enaka

To je rekreativna vožnja po panoramskih neasfaltiranih poteh do razglednih točk Prlekije. Udeleženci se po vnaprej določeni, fizično neoznačeni trasi gibajo s pomočjo navigacijskih naprav.

Proga

Navigacijska naprava je obvezna

Priporočamo gorsko kolo. Trasa poteka po makadamskih in gozdnih utrjenih poteh. Zelo malo po asfaltu. Primerna za dobro pripravljene kolesarje. Skupna dolžina je 50 km in 800 vm. Navigacijska naprava je obvezna. Vozi se na lastno odgovornost.

5. 6. 2021 start ob 14:00 

Povezavo do GPX datoteke za:

Zaključna prireditev - v pripravi

Razglasili bomo:

  • glede na situacijo

bottom of page