top of page

MTB Prlekija - Taverna

Updated: Dec 3, 2020

Trasa je dolga približno 63 km in ima skoraj 1000 vm vzpona in spusta. Poteka v celoti po asfaltni poti in je primerna za vsa kolesa in srednje pripravljene kolesarje.


Štartamo pri Taverni in se usmerimo prozi vzhodu v smeri Jeruzalema. Takoj na začetku je na desni strani markantna zidanica Malek. Po približno 2km smo že na Jeruzalemu, kjer si lahko ogledamo cerkvico in dvorec, ter čudoviti botanični park. S parkirišča lahko občudujemo tudi razglede po prleških vinogradih.


Usmerimo se desno proti Vinskemu vrhu, Miklavžu pri Ormožu in kmalu prikolesarimo do Koga. Po razgibani cesti nadaljujemo ob razglednih cestah proti Gomili pri Kogu in Presiki.

Ves čas imamo na desni strani poglede na Hrvaško in vse naokrog na prelepe Prleške vinograde.


Po prihodu do glavne ceste Ljutomer – Razkrižje se usmerimo levo in kolesarimo do Ljutomera, kjer si lahko ogledamo znamenitosti prleške prestolnice (hipodrom, park 1. slov. tabora, glavni trg, cerkev, stari trg, ...)


Nadaljujemo po Ščavniški dolini mimo Cezanjevec do in okrog Gajševskega jezera, mimo Radoslavec, vse do Male nedelje in Moravskega vrha. Ko pridemo do glavne ceste Ptuj – Ljutomer se na križišču usmerimo močno levo in po ostrem klancu spustimo proti Moravcem v Slovenskih goricah kjer obvozimo BIOTERME Mala nedelja.


Po nekaj 100 metrih se obrnemo v desno in nadaljujemo po ozki cesti navkreber proti Koračicam, Stari cesti in Žerovincem, po glavni cesti do Ivanjkovec in levo navkreber po Trsteniku do Svetinj.

 
 

Značilnosti trase:

Tehnična zahtevnost: OOOOOOOOOO

Kondicijska pripravljenost: OOOOOOOOOO

Zanimivost na poti: OOOOOOOOOO

 

Povezava do GPX trase:

 

384 views0 comments

Comments


bottom of page