top of page

MTB Prlekija - Hostel Križevci pri Ljutomeru - Jurka Village (kratka)

Updated: Dec 3, 2020

Pregledamo kolesa in lepo po cesti odpeljemo v smeri Veržej.


Na prvem večjem odcepu krenemo desno proti naselju Banovci, mimo kopališča terme Banovci v smeri Krapje. Prečkamo železniško progo in nadaljujemo do vasi Krapje. Spotoma se lahko ustavimo v čebelarskem muzeju na levi strani.

V Krapju zavijemo levo in nadaljujemo po naselju in nato po makadamski poti do reke Mure in broda Krapje. Nadaljujemo in občudujemo lepote po poteh ob reki Muri vse do Mote in Tinekovega broda.

Ko se oddaljimo od reke Mure pridemo v vasico Pristava, kjer se obrnemo v desno in po makadamski cesti vijugamo proti vasi Cven. Na koncu gozdička še po makadamski cesti zavijemo levo proti Ljutomer in še enkrat levo skozi naravni rezervat Babji Lozič in potem preko reke Ščavnice do Ljutomera.

Po ogledu znamenitosti v glavnem mestu Prlekije - Lotmerki se odpravimo skozi park 1. slovenskega tabora po sprehajalni poti ob reki Ščavnici do Cezanjevcev, kjer zavijemo preko mosta na reki in po 300 metrih na levo proti Gajševskemu jezeru.

Ob jezeru se po nasipu zapeljemo do Gajševec, kjer na levi vidimo Stajnkov mlin in potem po ravnici nadaljujemo v Logarovce in po asfaltni cesti do cilja Križevci pri Ljutomeru.

 
 

Značilnosti trase:

Tehnična zahtevnost: OOOOOOOOOO

Kondicijska pripravljenost: OOOOOOOOOO

Zanimivost na poti: OOOOOOOOOO

 

Povezava do GPX trase:

 

145 views0 comments
bottom of page