top of page

MTB Prlekija - Hostel Križevci pri Ljutomeru - Jurka Village

Updated: Dec 3, 2020

Pregledamo kolesa in lepo po cesti odpeljemo v smeri Veržej.

Na prvem večjem odcepu krenemo desno proti naselju Banovci, mimo kopališča terme Banovci v smeri Krapje. Prečkamo železniško progo in nadaljujemo do vasi Krapje. Spotoma se lahko ustavimo v čebelarskem muzeju na levi strani.

V Krapju zavijemo levo in nadaljujemo po naselju in nato po makadamski poti do reke Mure in broda Krapje. Nadaljujemo in občudujemo lepote po poteh ob reki Muri vse do Mote in Tinekovega broda.

Ko se oddaljimo od reke Mure pridemo v vasico Pristava. In dalje do Stročje vasi. Na glavni cesti se obrnemo levo in po 300 metrih na desno proti Nunski grabi, kjer se počasi konča

prleška ravnica in se začnejo poti po prleških razgledih in vinogradih.

Vzpenjamo se po makadamski cesti mimo Podhamra do največjega klopotca na svetu in nadaljujemo po vrhu hribovja do Jeruzalema.

Po počitku na Jeruzalemu se spustimo v Ivanjkovce in na glavni cesti obrnemo desno navkreber proti Cerovcu Stanka Vraza. Ko se odprejo razgledi proti Prekmurju, se obrnemo levo in po makadamski poti skozi vinograde in gozd. Mimo rojstne hiše dr. Franca Miklošiča se spustimo do glavne ceste. Po prečkanju glavne ceste zapeljemo v dolino potoka Kostanjevica. Po lepi gozdni sprehajalni poti vijugamo do Mekotnjaka in Kamenščaka do Vogričevec, kjer zagledamo Gajševsko jezero.

Ob jezeru se po nasipu zapeljemo do Gajševec, kjer na levi vidimo Stajnkov mlin in potem po ravnici nadaljujemo proti Logarovcem in po asfaltni cesti do cilja Križevci pri Ljutomeru.

 
 

Značilnosti trase:

Tehnična zahtevnost: OOOOOOOOOO

Kondicijska pripravljenost: OOOOOOOOOO

Zanimivost na poti: OOOOOOOOOO

 

Povezava do GPX trase:

 

275 views1 comment
bottom of page