top of page

MTB Prlekija - BioTerme - Pot lotmerškega kasača

Updated: Aug 1, 2023

Pot je primerna za vse vrste koles. Nekoliko manj za cestna kolesa. Podlaga je utrjena, večina asfalt, nekaj trdega makadama. Dolžina je 73 km in okoli 900v/m. Primerna je za dobro pripravljene kolesarje. Skupna vožnja traja 6 do 8 ur.


Organiziramo se na parkirišču ob Biotermah. takoj zavijemo desno in sledi vožnja po vzponu cca 1km do križišča, kjer zavijemo levo. Po 1 km na asfaltu zavijemo desno in vedno se po makadamu spuščamo po gozdni poti do naselja Drakovci. Po slabih 4 km pridemo do glav ne ceste in ravno nadaljujemo 400 m. Na križišču glavnih cest ostro zavijemo desno na stransko asfaltirano cesto in vozimo po grebenu do 8. km izmenično po asfaltu in makadamu do naselja Precetinci. V naselju na glavni cesti zavijemo levo in se spustimo po zaviti cesti do reke Ščavnice. Na desni je Žnidaričev mlin. Takoj za mostom zavijemo desno na makadamsko pot. Ob reki vozimo do Stanjkovega mlina in nato desno na nasip Gajševskega jezera. Obkrožimo jezero in nadaljujemo proti severu v Logarovce. Na levi so rastlinjaki Cornus. V Logarovcih na križišču z glavno cesto zavijemo levo skozi razredčeno naselje in pri kapeli ter stari šoli na 18,5 km zavijemo desno in nadaljujemo po kolesarski stezi skozi gozd do Boreci ( opekarna) in do glavne ceste Ljutomer - Križevci. Prečkamo in smo že pri gostišču ZORKO …

MOŽNOST PREHRANE IN OKREPČILA.

Za gostilno se nahaja doživljajski parki in hipodrom ter ribnik. Nadaljujemo mimo hipodroma po poljski poti do naselja Grlava, kjer zavijemo desno in po 1km levo proti vzhodu do naselja Krapje po 1800 m makadamske poti. Pri kmetijski deponiji na asfaltu zavijemo desno in vozimo do kapele v Krapju. Tu zavijemo levo in nadaljujemo po označenih makadamskih poteh do Gezove jame in naprej do naselja Mota. V Moti zavijemo levo za žago in vozimo 400 m do oznake brod; kjer zavijemo levo proti Muri. Po 1200 m smo pri Tinekovem brodu.

MOŽNOST VOŽNJE Z BRODOM IN OKREPČILO NA DRUGI STRANI.

Po ogledu se vrnemo po isti poti nazaj v naselje Mota. Na glavni cesti zavijemo desno in nato po 400 m v križišču levo. Po ravnini vozimo do naselja Cven. V vasi vozimo mimo kapele na desni in se odcepimo od glavne ceste proti levi v smeri vzhod. Po koncu naselja pridemo na makadamsko cesto in pri gozdu na ovinku se odcepimo desno na ožjo dobro utrjeno poljsko cesto. Po 1km vožnje izberemo levo pot proti gozdnemu rezervatu Babji Ložič. Na drugi strani rezervata prečkamo reko Ščavnico in po 800m pridemo do železniške postaje Ljutomer. Nadaljujemo proti Glavnemu trgu Ljutomer.

MOŽNOST ODMORA IN OKREPČILA.

Ogled znamenitosti v Ljutomeru. Iz Ljutomera nadaljujemo po Ormoški cesti. Na križišču zavijemo desno in po kolesarski pod nadvozom. Na koncu nadvoza prečkamo cesto in po ozki makadamski poti nadaljujemo do Ljutomerskih ribnikov. Ob ribnikih pridemo skozi gozd do naselja Gresovščak. Sledimo pot do konca asfalta že rahlo navzgor pridemo do VINOREJA KAUČIČ …

MOŽNOST DEGUSTACIJE VINA.

Nadaljujemo po poti med vinogradi do Šiponovega brega in nato levo po asfaltni cesti na

Jeruzalem.

OGLED ZNAMENITOSTI NA JERUZALEMU.

Nadaljujemo proti zahodu po razgibani asfaltni poti 2km do Veličane. Pred nami zagledamo gostišče TAVERNA IN NA LEVI ZIDANICA MALEK;

MOŽNOST PREHRANE IN DEGUSTACIJE

Pred taverno zavijemo desno in po ostrem spustu levo in takoj desno navkreber v Cerovec Stanka Vraza. Rahlo se vzpenjamo 1600 m in na vrhu zavijemo levo ter se spustimo do glavne ceste Žerovinci. Prečkamo cesto in po 800 m mimo nadvoza zavijemo levo v naselje Mekotnjak. Po rahlem vzponu na vrhu zavijemo levo in pri gasilskem domu desno. MOŽNOST ODMORA V TURIZMU NA PODEŽELJU TOMPA.

Po Stari cest nadaljujemo po grebenu slabe 4 km. Levo in desno vaške mlake. Na križišču z glavno cesto zavijemo ostro levo na makadam. Skozi gozd pridemo v Pršetince. Držimo se desno in spodaj na koncu naselja Pršetinci zavijemo desno; rahlo navkreber do makadama in ob potoku nadaljujemo do Koračice. Na glavni cesti zavijemo levo in po 100 desno proti Sv. Tomaž. V naselju Sv. Tomaž pri šoli zavijemo desno na makadam in se spustimo skozi gozd do potoka Lešnica. Spodaj na asfaltu zavijemo levo in nato se držimo desno in rahlo navzgor. Na vrhu se držimo levo na makadam po naselju Trnovci. Sledimo oznakam Bioterme in se spustimo desno na glavno cesto do cilja.

 

....

 

Značilnosti trase:

Tehnična zahtevnost: OOOOOOOOOO

Kondicijska pripravljenost: OOOOOOOOOO

Zanimivost na poti: OOOOOOOOOO

 

Povezava do GPX trase:

 

155 views0 comments
bottom of page